Bun venit! Intra Inregistreaza-te

cautare avansata

Re: Comentarii in limba romana

Comentarii in limba romana
22 septembrie, 2017 02:03
Am inaugurat o serie de comentarii la Tao Te Ching axate pe ideea de a explica textul da baza oamenilor traitori astazi, intr-o lume tehnicizata consumista pina la cel mai inalt grad. Deci, cam cum suna vechile aforisme in lumina conceptiilor de azi. Am publicat deja pe site cap. 22 si 6. Altele vor urma curind, asa ca fii pe faza, eventual aboneaza-te la aceasta sectiune.
Comentariile tale (intrebarile, ma rog problemele pe care le ai) sint bine venite!
Re: Comentarii in limba romana
07 noiembrie, 2017 01:55
Foarte utile comentariile, multumesc.Asteptam si restul.E intr-adevar foarte greu sa intelegi esenta acestor texte in societatea de azi.La inceput cand le descoperi, textele par ca vorbesc despre lucrurild inutile pt zilele noastre, dar cu timpul incepi sa intelegi si sa gasesti multe raspunsuri la intrebarild vietii.
Re: Comentarii in limba romana
16 decembrie, 2017 12:03
Taoismul e mai greu de inteles pentru ca pleaca de la niste conceptii care sint neobisnuite la noi. De exemplu, ideea de a te retrage pentru a invinge este cel putin stranie. Cum adica sa cistigi daca nu ataci? Chiar vedeam un film aseara cu razboiul din 1917 si un persnaj, ofiter, spunea ca sansa victoriei o aduce numai si numai atacul. Sa-i fi zis astuia ca nu-i asa, ca uneori trebuie sa te retragi ca sa invingi, s-ar fi uitat uimit sau chiar ar fi scapat o injuratura. Oricum nu putea fi spus asa ceva in mediul acela de militari de cariera.
Regretam dar numai utilizatorii inregistrati pot posta in acest forum.

Click aici ca sa intri